Είναι το λειτουργικό που χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η επώνυμοι κατασκευαστές Multimedia (Alpine, Kenwood, Sony, JVC κ.α.) στο αυτοκίνητο και αποτελεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει για πλοήγηση, επικοινωνία & ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο. Τα προϊόντα CarPlay (για συσκευές iOS Apple) & Android Auto (συσκευές Android), χρησιμοποιούν αποκλειστικά Apps (εφαρμογές) που έχουν εξελίξει η Apple για iOS & η Google για Android για το αυτοκίνητο και συνδυάζουνε τις παραπάνω εφαρμογές (πλοήγηση, επικοινωνία & ψυχαγωγία) με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας.

 

Η εταιρία μας εξελίσσει τις παραπάνω εφαρμογές της Apple & Google και έχει την δυνατότητα να τις εφαρμόσει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με οποιοδήποτε σύστημα και να διαθέτετε.

Δείτε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε την δική σου εργοστασιακή οθόνη  

 

Apple CarPlay

Για SmartPhone της Apple από το iPhone5 και μετά είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας απλά με την ενεργοποίηση της Siri.

Μάθε περισσότερα εάν διαθέτεις iPhone

 

AndroidAuto

Για συσκευές με Android λειτουργικό με Android 5.0 (Lollipop). Για καλύτερες επιδόσεις, συνιστούμε Android 6.0 (Marshmallow) και επάνω.

Είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα SmartPhone στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, μέσω του υπάρχοντος συστήματος πληροφόρησης & ψυχαγωγίας (πηγής – ραδιοφώνου) που ήδη διαθέτετε.

Δεν είναι ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα για το αυτοκίνητο, όπως είναι το Android που χρησιμοποιούν οι ΟΕΜ – οθόνες, και δεν έχει σχεδιαστεί για χρήση στο αυτοκίνητο.
To CarPlay | AndroidAuto Box είναι μια συσκευή που συνδέει το SmartPhone σας στην υπάρχουσα οθόνη.

Μάθε περισσότερα εάν διαθέτεις Android

 

 

Apple Car Play

Είναι ένας πιο έξυπνος και ασφαλέστερος τρόπος χρήσης του iPhone σας ενώ οδηγείτε. Το CarPlay προσφέρει μία ασφαλή οδήγηση χωρίς περισπασμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αγαπημένες στους εφαρμογές χωρίς να αγγίξουν το κινητό τους και χωρίς να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο.

Στην ουσία το CarPlay προσφέρει τις περισσότερες υπηρεσίες – εφαρμογές του iPhone, αλλά στο αυτοκίνητο. Οι οδηγοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να έχουν χάρτες και οδηγό πλοήγησης, να πάρουν ή να δεχθούν κλήσεις, να στείλουν ή να λάβουν sms και φυσικά να ακούσουν μουσική. Οι λειτουργίες εμφανίζονται στην οθόνη με μεγάλα εικονίδια που οι χρήστες iPhone θα αναγνωρίσουν αμέσως.

Hey Siri!

O κύριος όγκος των εφαρμογών γίνεται προσβάσιμος και χρησιμοποιώντας την Siri, την ψηφιακό βοηθό της Apple. Για παράδειγμα αν θέλεις να καλέσεις ένα τηλέφωνο, μπορείς να πεις «Call John» και η Siri θα το πραγματοποιήσει (δέχεται εντολές μόνο στα αγγλικά).

Από την άλλη αν δεν διαθέτεις τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης, μπορείς να περιηγηθείς στις εφαρμογές μέσω της οθόνης του infotainment ή από τα κουμπιά που βρίσκονται στο τιμόνι.
Επιπλέον μία σειρά από τρίτες εφαρμογές είναι συμβατή με το CarPlay, όπως το iHeartRadio ή το Spotify. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του οχήματος δεν αποτελούν μέρος του, οπότε θα πρέπει να βγεις από την εφαρμογή για να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του κλιματισμού, να περιηγηθείς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ή να επιλέξεις διαφορετικό τρόπο οδήγησης.

Ποια κινητά είναι συμβατά με το CarPlay;

Για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να διαθέτεις μία συμβατή συσκευή iPhone. Κάθε iPhone από το 5 και μετά υποστηρίζει το CarPlay, αν και η συσκευή σου χρειάζεται να τρέχει με iOS 7.1 ή νεότερο για να λειτουργήσει την εφαρμογή.

 

Ποια αυτοκίνητα το «δουλεύουν»;

Τα περισσότερα μοντέλα από όλο το φάσμα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι συμβατή με το Apple CarPlay. Κυκλοφορούν από σχετικά μικρά αυτοκίνητα, όπως το Opel Corsa, έως υπερσύγχρονα supercars όπως η Lamborghini Aventador S. Η Volvo, η Honda, η Ford και η Porsche και οι περισσότερες μάρκες είναι συμβατές με το CarPlay. 

Το CarPlay υποστηρίζει το Siri σχεδιασμένο ειδικά για το αυτοκίνητο. Λειτουργεί με τα εργοστασιακά χειριστήρια — Νob, πλήκτρα, touchpad ή οθόνη αφής. Οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο αυτοκίνητο, έτσι μπορείτε να διατηρείτε το βλέμμα σας στο δρόμο και τα χέρια σας στο τιμόνι.

 

Η ισχύς και η απλότητα των χαρτών της Apple είναι διαθέσιμες στο αυτοκίνητό σας. Το CarPlay μπορεί να προβλέψει πού θα χρησιμοποιήσετε διευθύνσεις, από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου, τις επαφές και το ημερολόγιό σας. Η πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού στους προορισμούς που πηγαίνετε, σας βοηθά να βρείτε περισσότερα για να δείτε και να κάνετε, όταν φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε να αναζητήσετε σημεία ενδιαφέροντος, όπως π.χ. ένα αγαπημένο εστιατόριο ή το πλησιέστερο βενζινάδικο.

Κλήσεις

Σας καλούν ενώ οδηγείται.

Πραγματοποιήστε κλήσεις, επιστρέψτε αναπάντητες κλήσεις και ακούστε τον τηλεφωνητή. Το Siri μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε όλα τα παραπάνω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε.

Μουσική
Όλη η μουσική σας.

Αποκτήστε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό σας από τη συνδρομή της Apple Music και από πρόσθετες εφαρμογές ήχου χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα χειριστήρια του αυτοκινήτου σας. Αναζήτηση ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ ή τραγούδι. Μπορείτε να ζητήσετε από το Siri να παίξει το αγαπημένο σας τραγούδι από το Arcade Fire, να ενεργήσει ως προσωπικός σας DJ ή να προβάλει έναν από τους περισσότερους από 100.000 live ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ημερολόγιο
Δείτε το πρόγραμμα της ημέρας καθώς βρίσκεστε στο δρόμο.

Μια νέα εφαρμογή Ημερολόγιο σας δίνει μια γρήγορη και απλή προβολή στο πρόγραμμα της ημέρας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Και αν έχετε μια συνάντηση, μπορείτε απλά να πατήσετε για οδηγίες ή κλήση, χρησιμοποιώντας τα ηχεία και τα μικρόφωνα του αυτοκινήτου σας για να κρατήσετε τα χέρια σας στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο.

Προσθέστε περισσότερες εφαρμογές για τη διαδρομή.

Το CarPlay υποστηρίζει κι άλλες εφαρμογές στο iPhone σας, όπως τις αγαπημένες σας συσκευές ήχου, μηνυμάτων και φωνητικών εφαρμογών. Οι εφαρμογές που αναπτύσσονται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων υποστηρίζονται επίσης, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε περισσότερες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου σας χωρίς να βγείτε ποτέ από το CarPlay. Μπορείτε να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας αναδιατάσσοντας ακριβώς το πώς εμφανίζονται οι εφαρμογές σας στο CarPlay μέσω των ρυθμίσεων στο iPhone σας.

Επιλέξτε την αγαπημένη σας εφαρμογή πλοήγησης.
Το CarPlay υποστηρίζει εφαρμογές πλοήγησης τρίτων, ώστε να έχετε ακόμη περισσότερες επιλογές για να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε.

 

Δείτε Περισσότερα για το Apple CarPlay από τον σύνδεσμο της Apple

 

Android Auto

H αντίστοιχη εφαρμογή της Google είναι το Android Auto. Στην ουσία μεταφέρει τις εφαρμογές που αγαπάς από το smartphone σου (που λειτουργεί με λογισμικό Android) απευθείας στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Εμφανίζει δηλαδή το συνηθισμένο από τα κινητά περιβάλλον, με το ευανάγνωστο μενού, τα μεγάλα εικονίδια και τις εύχρηστες εφαρμογές.

Μεγάλο του όπλο φυσικά είναι το σύστημα πλοήγησης, που υποστηρίζεται από το Google Maps, το οποίο παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα και εντοπίζει αυτόματα μια εναλλακτική διαδρομή εάν ανιχνεύσει μεγάλη κίνηση ή οποιοδήποτε εμπόδιο. Επίσης αποθηκεύει προορισμούς, ώστε να μην τους πληκτρολογείς συνεχώς. Φυσικά το λογισμικό αυτό σου επιτρέπει να σερφάρεις στο ίντερνετ, να ακούς τραγούδια, να αποθηκεύσεις τις επαφές σου, όπως επίσης να στέλνεις και sms.

Ότι θες, απλά το λες

Το λογισμικό αυτό υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, ενώ μέσω της φωνής σου μπορείς να απαντήσεις και στα sms. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Απλά να θυμάσαι ότι η οθόνη του κινητού σου θα είναι κλειστή όσο χρησιμοποιείς το Android Auto.

Χρησιμοποιεί και τις αγαπημένες σου εφαρμογές

Το Android Auto συνεργάζεται επίσης με πλήθος εφαρμογών, όπως Skype, WhatsApp και Spotify. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του οχήματος δεν αποτελούν μέρος του, οπότε θα πρέπει να βγεις από την εφαρμογή για ρυθμίσεις π.χ. το κλιματιστικό ή για να ανοίξεις το ραδιόφωνο. Πάντως η Google είναι ήδη σε συζητήσεις με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να προστεθούν στο λογισμικό της και το μενού του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν κάποιες λειτουργικές, αλλά μη επίσημες εκδόσεις της εφαρμογής, για τη χρήση του Android Auto στη χώρα μας ακόμα και στα ελληνικά, τις οποίες μπορεί να αναζητήσει και να εγκαταστήσει οποιοσδήποτε στο smartphone του (μια μίνι αναζήτηση στο YouTube αρκεί). Φυσικά, συνιστούμε, αν αποφασίσετε να προβείτε σε μια τέτοια κίνηση, να τσεκάρετε ενδελεχώς την εφαρμογή και την πηγή της πριν κάνετε οτιδήποτε!

Σύνδεση με το τηλέφωνό σας

Συνδέστε το τηλέφωνό σας με την οθόνη του αυτοκινήτου σας, οι εφαρμογές σας Android εμφανίζονται στην οθόνη, ακριβώς όπως στη φωτογραφία. Αγγίξτε για να λάβετε οδηγίες χάρτη ή να μιλήσετε για να στείλετε ένα κείμενο. Καλέστε τη μαμά σας, hands-free. Το Android Auto γίνεται για να σας βοηθήσει να εστιάσετε στο δρόμο και να διασκεδάσετε στην πορεία. Απλά συνδέστε το και οδηγήστε.

Σε αντίθεση με συσκευές IOS, η Android συσκευές δεν έχουν την συγκεκριμένη εφαρμογή προ εγκατεστημένη και απαιτείτε να την κατεβάσετε από το Play Store. Από το Android 10 και ανάλογα τον κατασκευαστή της συσκευής ενσωματώνουν την εφαρμογή.

Για Android 9 σας προσφέρετε μέσω Play Store. Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead&hl=en_US

Οι επιδώσεις τις εφαρμογής εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του SmartPhone σας, τον κατασκευαστή και ανάλογα το μοντέλο υπάρχουν διαφορές στις λειτουργίες του.

Δείτε μέσω εφαρμογής τα χαρακτηριστικά του δικού σας SmartPhone Εδώ

Εάν δεν υποστηρίζετε μέσω Play Store χρησιμοποίησε τον σύνδεσμο https://apkpure.com/

 

Πηγαίνετε οπουδήποτε.

Αποκτήστε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο με τους Χάρτες Google και το Waze. Ακόμα ζητήστε από τον βοηθό σας Google να βρει το βενζινάδικο στην πορεία σας. Μπορείτε να τα δείτε όλα στην οθόνη του ταμπλό του αυτοκινήτου σας, βοηθώντας σας να μάθετε περισσότερα για το τι βρίσκεται κοντά. Απλά ρωτήστε πού.. Και μετά πηγαίνετε.

Κράτα επαφή. Όλα hands-free.

Ο βοηθός σας Google μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας δυνατά, και μπορείτε να απαντήσετε μιλώντας. Πραγματοποίηση κλήσεων με χρήση εφαρμογών συνομιλίας μόνο με τη φωνή σας, το Android Auto αποσπά πολύ λιγότερο την προσοχή σας κατά την οδήγηση.

Πείτε τι μουσική θέλετε να ακούσετε.

Πάρτε τη μουσική σας στο δρόμο και ελέγξτε τα πάντα με τη φωνή σας. Παύση της λίστας αναπαραγωγής του οδικού ταξιδιού και συνέχεια από το σημείο όπου σταμάτησες. Απλά μιλήστε για να ξεκινήσετε ένα νέο βιβλίο ήχου (audio book).

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το AndroidAuto με εφαρμογές MirroLink και YouTube.

Μάθε περισσότερα για το AndroidAuto

Η εταιρίας μας ενημερώνετε συνέχεια για τις εξελίξεις και είναι σε θέση να σας εγκαταστήσει σε οποιοδήποτε όχημα και σε οποιαδήποτε οθόνη τις παραπάνω εφαρμογές.

Το Apple CarPlay & το AndroidAuto ήρθε για να μείνει αρκετά καιρό…. Αποτελεί την κορυφαία επιλογή για Multimedia στο αυτοκίνητο.

Το CarPlay ή AndroidAuto είναι αρκετά εντυπωσιακό, γιατί η χρήση του είναι σχεδόν ολόιδια με τη χρήση των SmartPhone. Δεν είναι μόνο το αίσθημα οικειότητας του CarPlay σημαντικό, αλλά και η προσβασιμότητα του. Μάθε Περισσότερα για το AndroidAuto  

Πηγή άρθρου: autotriti.gr

 

Η άποψη μου είναι ότι το CarPlay ή AndroidAuto είναι αρκετά εντυπωσιακό, όχι επειδή ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του με συνεπήραν, αλλά ακριβώς επειδή δεν το έκαναν. Η χρήση του CarPlay ήταν σχεδόν ολόιδια με τη χρήση των SmartPhone που δοκίμασα. Δεν είναι μόνο το αίσθημα οικειότητας του CarPlay σημαντικό, αλλά και η προσβασιμότητα του. Και επιπλέον η τιμή του (λόγω τεχνολογίας και της εμπορικότητας του) είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που το καθιστούνε μοναδικό  

 

Και για όσους επιθυμούν ακόμα περισσότερα η εταιρίας μας διαθέτει το NavPlay.

Εάν το CarPlay ή Android Auto είναι το λειτουργικό που επιλέγουν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι επώνυμες εταιρίες. Το NavPlay είναι η αναβάθμιση που προτείνουν οι κορυφαίοι οίκοι Αναβάθμισης π.χ. BJ Electronics – Apeldoorn για Lamborghini ή το εμπιστεύτηκε η Mobile Command Center live στο ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας στα αυτοκίνητα υποστήριξης και όχι μόνο

Δείτε το προϊόν:https://www.gelisound.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2937313

 

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να αναβαθμίσουμε την εργοστασιακή σου οθόνη;

Τα περισσότερα!!!  Διαθέτουμε το APPplay® της Navinc την Ευρωπαϊκή αναβάθμιση με δύο συσκευές για την απόλυτη εργοστασιακή εφαρμογή. Δείτε το παρακάτω Video για να κατανοήσετε πως θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το δικό σας αυτοκίνητο  

 

Είμαστε οι Ηγέτες στο Apple CarPlay & AndroidAuto

 

Αναζήτησε την λύση για το δικό σου αυτοκίνητο

Πιέζοντας Εδώ https://bit.ly/3fckulP  

 

Προϊόν της Navinc Ολανδίας 👌 του μεγαλύτερου οίκου εξέλιξης εργοστασιακών συστημάτων στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με την σειρά NAVconnect Interface Video In έχει την δυνατότητα να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που διαθέτει Οθόνη !!!!  Η εταιρίας μας Αντιπροσωπεύει την Navinc στην Χώρα μας με όλη την σειρά των προϊόντων της

  Δείτε τα προϊόντα του ομίλου Πιέζοντας Εδώ https://bit.ly/3tGz7Tt

- Κανείς δεν έχει εγκαταστήσει περισσότερα CarPlay από εμάς.

- Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα από εμάς  

 Δείτε τώρα από το κανάλι μας στο YouTube την  Playlist Πιέζοντας Εδώ https://bit.ly/2SBYJUL

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram : https://www.instagram.com/gelisound/  Βρείτε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/Gelisound | Ακολουθήστε μας στο TikTok: https://bit.ly/3rriWJk |

Δείτε μας στο YouTube:  http://bit.ly/33KD28e  Τώρα και στο Κανάλι μας στο Viber: https://bit.ly/3TjX1lS

 

 

Εάν θέλεις Apple CarPlay & AndroidAuto στο αυτοκίνητο εμπιστέψου την Κορυφαία Ομάδα του Car Audio