Product was successfully added to your shopping cart.

Gelisound

HELIX M FOUR DSP

Γράψτε μια κριτική και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τα άλλα μέλη.
Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Quick Overview

Ενισχυτής 4 Channel 4 x 100W Plug&Play High level 6 καναλιών & πλατφόρμα ACO Εως 135 Watts RMS ανά κανάλι σε 4 & 2 Ω
639,00€

αγόρασε το και με :

Χαρακτηριστικά:

Χρόνος αποστολής: 10+ Ημέρες 

Περιγραφή

O ενισχυτής M FOUR DSP είναι κάτι παραπάνω από «απλώς» ένας άλλος ενισχυτής τεσσάρων καναλιών-μάλλον, παρά τις μικρές διαστάσεις του, έχετε να κάνετε με ένα ισχυρό κέντρο ελέγχου που διαθέτει τουλάχιστον δέκα επεξεργασμένα κανάλια DSP. 

Επιπλέον, ο ενισχυτής παρέχει άφθονη ισχύ εξόδου με 100 Watts RMS ανά κανάλι σε φορτίο 4 Ohms και 2 Ohms.
Τέλος, η εκπληκτική σχέση απόδοσης τιμής σε συνδυασμό με το φανταστικό σύνολο χαρακτηριστικών θα εξασφαλίσουν τέλεια ηχητικά αποτελέσματα.

Τονικός χαρακτήρας  HELIX!

Οι συμβιβασμοί όσον αφορά την ποιότητα του ήχου δεν έχουν θέση σε ένα προϊόν HELIX - και γι 'αυτό o M FOUR DSP είναι εξοπλισμένος με όλα τα χαρακτηριστικά  για τέλειο ήχο. Φυσικά, οι ξεχωριστοί μετατροπείς AD και DA ενσωματώνονται τέλεια  στην πλακέτα (η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία,) η οποία περιέχει ένα   εξαιρετικά ισχυρό DSP της Analog Devices.

Επιπλέον, οι έξι έξοδοι προενισχυτή RCA με τάση εξόδου 6 Volt παρέχουν περισσότερο από αρκετό gain για να οδηγήσετε οποιονδήποτε επιπλέον συμπληρωματικό ενισχυτή.

Μέγιστη ευελιξία

Ακόμη και το εσωτερικό τμήμα ενισχυτή του M FOUR DSP είναι εξαιρετικά μεταβλητό-μπορεί είτε να λειτουργήσει σε λειτουργία 4 καναλιών είτε, χάρη στη δυνατότητα γεφύρωσης, μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ως ενισχυτής 3 καναλιών ή ακόμη και 2 καναλιών.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με τις έξι εξόδους προενισχυτή, το ηχοσύστημα μπορεί να επεκταθεί με διαφορετικό τρόπο και να αναβαθμιστεί σε έως και 10 κανάλια.
Σε συνδυασμό με άλλους ενισχυτές της σειράς M (
M ONE X, M FOUR ή M SIX), υπάρχουν περισσότερες από αρκετές δυνατότητες επέκτασης του αριθμού των ενισχυτικών καναλιών .
Αυτό διευκολύνει τον σχεδιασμό δυνατών πολυκάναλων συστημάτων που εξοικονομούν χώρο με τεράστιες δυνατότητες και απίστευτο ήχο με εξαιρετικά πολλές ρυθμίσεις!

Virtual Channel Processing - έτσι λειτουργεί η δρομολόγηση σημάτων σήμερα

Τα πολλά κανάλια DSP πρέπει να διαχειρίζονται και να διαμορφώνονται σωστά - επομένως δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο M FOUR DSP είναι επίσης εξοπλισμένος με την καινοτόμο επεξεργασία εικονικού καναλιού της Audiotec Fischer.
Η προσαρμογή στα σύγχρονα εργοστασιακά ηχοσυστήματα που διαθέτουν ένα αυξανόμενο αριθμο εξόδων , έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πολυπλοκότητα της δρομολόγησης του σήματος μέσα στον ενισχυτή. Ειδικά όταν πολλά σήματα εισόδου αναμειγνύονται μεταξύ τους και στη συνέχεια χωρίζονται ξανά σε πολύδρομα συστήματα, οι συμβατικές έννοιες δρομολόγησης φτάνουν γρήγορα στα όριά τους, τόσο όσον αφορά την εφαρμογή όσο και τη χρηστικότητα. 

Το νέο πολυεπίπεδο «Virtual Channel Processing » της Audiotec Fischer, σε συνδυασμό με το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό DSP PC-Tool διευκολύνει την πραγματοποίηση ακόμη και πολύ σύνθετων διαμορφώσεων . 

Επιπλέον, επιτρέπει την δημιουργία και ρύθμιση σύνθετων χαρακτηριστικών ήχου,όπως το "RealCenter" ή το "Augmented Bass Processing".

Απίστευτη  ταχύτητα - χάρη στην ACO

Οσο πιο γρήγορη επεξεργασία, τόσο το καλύτερο.Η  ιδιαίτερα ισχυρή πλατφόρμα 32 bit ACO αναλαμβάνει όλες τις εργασίες ελέγχου και εξασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα, πρώτα για την επικοινωνία δεδομένων με το λογισμικό DSP PC-Tool, 'οπως επίσης και για την αστραπιαία εναλλαγή μεταξύ έως και δέκα μνημών ήχου. 

Αλλά το ACO προσφέρει πολύ περισσότερα. Υποστηρίζει ηχητικά εφέ, όπως η Augmented Bass Processing   ή το RealCenter, καθώς και ένα EQ εισόδου ξεχωριστό για κάθε κανάλι, συμπεριλαμβανομένου του Αναλυτή σήματος εισόδου (ISA) για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου των εργοστασιακών ραδιοφώνων που είναι ηχητικά χρωματισμένα από το εργοστάσιο.

Συμπαγής κατασκευή, και απόλυτα πρακτική

Παρά την τεράστια γκάμα λειτουργιών και την μεγάλη ισχύ εξόδου, ο M FOUR DSP παρουσιάζεται στον ίδιο κλασικό, συμπαγή σχεδιασμό HELIX με διακριτικές γραμμές όπως ένα HELIX M FOUR ή M ONE. Χάρη στην τεχνολογία ενισχυτή τάξης D, διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας ακόμη και σε πλήρη ισχύ. Και χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα Start-Stop, κύκλωμα ADEP.3 και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, είναι ιδανικά εξοπλισμένος για τις καθημερινές πλέον προκλήσεις των εργοστασιακών συστημάτων στα νέα αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικά

  • Εως 135 Watts RMS ανά κανάλι σε 4 & 2 Ω
  • Εξαιρετικά ισχυρό 64μπιτο Audio DSP "σταθερού σημείου" και υπερσύγχρονοι μετατροπείς σήματος 32 Bit AD και DA από την AKM
  • ACO - Προηγμένη πλατφόρμα CoProcessor 32 Bit για βελτιωμένες δυνατότητες συστήματος και DSP όπως:
    • ISA (Input Signal Analyzer) και InputEQ για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου
    • Ηχητικά εφέ SFX - Augmented Bass Processing, StageXpander, RealCenter & Co.
  • Έξυπνη είσοδος Hi-level  6 καναλιών με κύκλωμα ADEP.3
  • Έξι έξοδοι προενίσχυσης RCA / Cinch με μέγ. Τάση εξόδου 6 Volt
  • Η Εικονική Επεξεργασία Καναλιών (VCP) επιτρέπει ακόμα πιο ευέλικτη διαμόρφωση για πολύ σύνθετα συστήματα.
  • Δυνατότητα γεφύρωσης για  οδήγηση ισχυρού γούφερ ή υπογούφερ
  • DSP-board που κατασκευάζεται στη Γερμανία

Χαρακτηριστικά DSP

RealCenter

Η λειτουργία "RealCenter" είναι ένας αλγόριθμος, που αναπτύχθηκε από την Audiotec Fischer, ο οποίος δίνει έμφαση στις μουσικές πληροφορίες που υπάρχουν στο αριστερό και το δεξί μπροστινό κανάλι για να δημιουργήσει ένα μοναδικό κεντρικό σήμα. Σε αντίθεση με τις κοινές διαδικασίες, στις οποίες συνοψίζονται μόνο τα κανάλια, η ένταση του κεντρικού σήματος ελέγχεται επίσης δυναμικά από το στερεοφωνικό πληροφοριακό περιεχόμενο του αριστερού και του δεξιού καναλιού.
Ακούγεται περίπλοκο αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: Αυτό σημαίνει ότι εάν μόνο το αριστερό ή το δεξί κανάλι εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα, το κεντρικό κανάλι δεν θα αναπαράγει ένα σήμα. Στην περίπτωση κοινών πληροφοριών, το επίπεδο έντασης του κεντρικού καναλιού μειώνεται μόνο κατά 6 dB (= μισό επίπεδο έντασης). Το "RealCenter" της Audiotec Fischer επιτρέπει μια μοναδική, διευρυμένη μουσική σκηνή  για οδηγό και συνοδηγό ταυτόχρονα! Επομένως, τα μειονεκτήματα ενός συμβατικού κεντρικού καναλιού, όπως μια "στενή" -  μικρή σκηνή ήχου, είναι παρελθόν.

Επεξεργασία ενισχυμένων μπάσων (Augmented Bass Processing)

Ο αλγόρθιμος "Augmented Bass Processing" της Audiotec Fischer, που αποτελείται από τα δύο επαναστατικά χαρακτηριστικά ήχου "Dynamic Bass Enhancement" και "SubXpander", έχει αναπτυχθεί ειδικά για να βελτιώσει δραματικά την αναπαραγωγή χαμηλων συχνοτήτων στα subwoofer.
Το "Dynamic Bass Enhancement" συνδυάζει έξυπνα το μέγιστο βαθύ μπάσο και την υψηλότερη ηχητική πίεση - ανεξάρτητα από το στυλ μουσικής ή τα χειριστήρια ήχου στην πηγή. Ανάλογα με το σήμα εισόδου, το "Dynamic Bass Enhancement" ενισχύει την χαμηλή οκτάβα αλλά ταυτόχρονα μεταβάλλει τη συχνότητα αποκοπής του υποηχητικού φίλτρου (subsonic filter) . Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντικά πιο ισχυρή και βαθύτερη απόκριση μπάσου σε χαμηλά και μεσαία επίπεδα έντασης χωρίς τον κίνδυνο υπεροδήγησης του υπογούφερ ούτε μηχανικά ούτε ηλεκτρικά . Είναι απλά συναρπαστικό πόσο ευκολότερι είναι να αποκτάς ξαφνικά συναρπαστική απόδοση στις χαμηλές συχνότητες.
Αν θέλετε ακόμα χαμηλότερη  αναπαραγωγή μπάσων, το «SubXpander» μπορεί να ενεργοποιηθεί επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι υποαρμονικοί τόνοι προστίθενται στους βασικούς τόνους στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 50 και 100 Hz.

StageXpander

Ανάλογα με τη διάταξη των ηχείων στο όχημα, μπορεί να δημιουργηθεί στις μπροστινές θέσεις  μια περισσότερο ή λιγότερο ευρεία στερεοφωνική σκηνή ήχου. Ένα κεντρικό ηχείο μπορεί να περιορίσει τη αίσθηση βάθους της μουσικής σκηνής. Εδώ μπαίνει το νέο "StageXpander" της Audiotec Fischer - ένα χαρακτηριστικό ήχου που φαίνεται να σπάει τους ακουστικούς περιορισμούς και έτσι επιτρέπει τη δημιουργία μιας ευρύτερης στερεοφωνικής βάσης χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την ακρίβεια του εντοπισμού φωνών ή οργάνων!
Το εφέ μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις σε τέσσερα βήματα.

ClarityXpander

Αναζητάτε περισσότερη διαφάνεια και ουσία στην αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων; Με το "ClarityXpander" η Audiotec Fischer προσφέρει τώρα το κατάλληλο εργαλείο. Με τη σωστή προσαρμογή (ρυθμίσιμο σε τρία βήματα), η λειτουργία προσθέτει επιπλέον αρμονικές στο ανώτερο εύρος συχνοτήτων - αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τα αρχικά ηχεία δεν έχουν κάποια λάμψη στις ψηλές. Τα επιπλέον πρίμα δεν είναι διαθέσιμα μόνο για τα δύο μπροστινά κανάλια αλλά και  για το κεντρικό κανάλι με ξεχωριστή ρύθμιση. Ακόμα καλύτερα - το κεντρικό κανάλι επιτρέπει την ενεργοποίηση ενός αυτόματου και δυναμικού ελέγχου, έτσι ώστε η μουσική με έντονα πρίμα να μην γινεται κουραστική.

Technical data

New Page 2
Power RMS  ≤ 1% THD+N  
- @ 4 Ohms 4 x 100 Watts 
- @ 2 Ohms 4 x 100 Watts
- @ 1 Ohm
- bridged @ 4 Ohms 2 x 200 Watts
- bridged @ 2 Ohms
Max. output power per channel* Up to 135 Watts RMS @ 4 / 2 Ohms
Amplifier technology Class D
Inputs 6 x RCA / Cinch
6 x Highlevel speaker input
1 x Optical SPDIF (12 - 96 kHz)
1 x Remote In
Input sensitivity RCA / Cinch 1 - 4 Volts
Highlevel 5 - 20 Volts
Input impedance RCA / Cinch 22 kOhms
Input impedance highlevel 9 - 33 Ohms or 20 kOhms
Outputs 4 x Speaker output
6 x RCA / Cinch
2 x Remote Out
Output voltage RCA / Cinch 6 Volts RMS
Frequency response 20 Hz - 22,000 Hz
DSP resolution 64 Bit
DSP power 295 MHz (1.2 billion MAC operations/second)
Sampling rate 48 kHz
DSP type Audio signal processor
Signal converters A/D: AKM 32 Bit
D/A: AKM 32 Bit
Signal-to-noise ratio digital input 105 dB (A-weighted)
Signal-to-noise ration analog input 102 dB (A-weighted)
Distortion (THD) < 0.03 % 
Damping factor 100
Operating voltage 10.5 - 16 Volts (max. 5 sec.down to 6 Volts)
Idle current 1500 mA
Max. remote output current 500 mA
Fuse 2 x 30 A Maxi-fuse (APX)
Additional features ADEP.3 circuit, Auto Remote switch, 32 Bit CoProcessor, Control Input
Dimensions (H x W x D) 50 x 230 x 154 mm

* In typical multi-channel applications (2- / 3-way system + rear + subwoofer)

Περιλαμβάνει

1 x ενισχυτής HELIX M FOUR DSP

1 x Καλωδίωση Line Output-to-RCA / Cinch cable
1 x USB cable
1 x Mounting material
1 x Instruction manual

  1. Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα σχόλια σας καθώς και την βαθμολογία αξιολόγησης για το προϊόν με τίτλο 'HELIX M FOUR DSP'. *

  1 2 3 4 5
Βαθμολογία αξιολόγησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ