H ποιότητα της εγκατάστασης ενός αντικλεπτικού συστήματος στο αυτοκίνητο σας, εξαρτάται από τον χρόνο που θα διαθέσει ο εγκαταστάτης σας σε αυτό. Ο χρόνος αυτός είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να αναζητήσετε στο κατάστημα αντικλεπτικών συστημάτων που θα επιλέξετε και φυσικά το αντικλεπτικό που θα επιλέξετε !

Βασικά χαρακτηριστικά εγκατάστασης:

Ο τεχνικός θα πρέπει να γνωρίζει καλά το αυτοκίνητο σας και να διαθέτει τις ανάλογες πληροφορίες για αυτό.

Να έχει στην διάθεση του τα κατάλληλα εργαλεία καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τα οποία και θα χρησιμοποιήσει κατά την εγκατάσταση.

Υλικά εγκατάστασης παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής του οχήματος σας, όπως Fleece ταινίες, Spiral και άλλα υλικά δεματοποίησης και προστασίας της καλωδίωσης του αντικλεπτικού ώστε να την καταστήσει αόρατη στον οποιοδήποτε.

Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την εμπειρία του τεχνικού, θα καταστήσουν την επιλογή του αντικλεπτικού που επιλέξατε, ασφαλή για το αυτοκίνητο σας.

Σεβόμενος πάντα τις προδιαγραφές του οχήματος, το αντικλεπτικό είναι απαραίτητο να μην είναι εμφανές στον οποιοδήποτε η και ακόμα καλύτερα να είναι εντελώς αόρατο ! Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να το εντοπίσει ο κλέφτης και αυτομάτως δεν θα μπορέσει να το εξουδετερώσει.

Βασικός χρόνος εγκατάστασης ενός αντικλεπτικού ορίζετε από 3-4 ώρες (για τον υπολογισμό του κόστους εγκατάστασης δείτε Κόστος Εγκατάστασης) οποιοσδήποτε χρόνος κάτω από 3 ώρες καθιστά το οποιοδήποτε αντικλεπτικό ακατάλληλο για το αυτοκίνητο σας με βάση την νέα τεχνολογία που έχουν στην διάθεσή τους οι επαγγελματίες κλέφτες.

Το κόστος εγκατάστασης ενός αξιόπιστου αντικλεπτικού, σεβόμενος όλα τα παραπάνω και με ενδεικτικό χρόνο εγκατάστασης τις 3+ ώρες ορίζετε στα €70 - €80 (στην τιμή δεν περιλαμβάνετε ΦΠΑ). Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται μπλοκάρισμα κινητήρα (απαραίτητο για την προφύλαξη του αυτοκινήτου σας), παγίδευση πορτών, καπό και πόρτ-μπαγκαζ, καθώς και ένα βασικό αξεσουάρ αναβάθμισης όπως: αποτρεπτικό ενδεικτικό Neon η αισθητήρες κίνησης η ανύψωσης/κύλισης η ογκομετρικό κτλ. (στα προαναφερθέντα αξεσουάρ δεν συμπεριλαμβάνονται τα GPS tracker). Για οποιοδήποτε έξτρα αισθητήρα πέραν του ενός, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.

Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με τον προγραμματισμό του αντικλεπτικού, την εκμάθηση του στον ιδιοκτήτη και τέλος την παράδοση του αυτοκινήτου σε αυτόν.

Τι μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και την άνεση την δική σας:

Εγκατάσταση GPS Tracker ή SmartStart* συσκευών, έξτρα αισθητήρες, καλωδίωση OBD ή Protection ΟΒD Box, δυνατότητα εκκίνησης κινητήρα από απόσταση κτλ. Το σημείο που θα κρυφτεί ο συναγερμός, και τέλος το αντικλεπτικό που θα επιλέξετε.

Αξίζει να γνωρίζετε:

Μόνο εσείς και ο εγκαταστάτης του αντικλεπτικού ενδιαφέρεστε πραγματικά για την προστασία του αυτοκινήτου σας. Εσείς, γιατί αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο και μάλιστα πολύ υψηλής αξίας που κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάτω από εντελώς ακραίες συνθήκες και ο εγκαταστάτης του αντικλεπτικού, γιατί η ασφάλεια του δικού σας αυτοκινήτου, είναι το δικό του περιουσιακό στοιχείο. Από εκεί και πέρα κανένας άλλος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά αποκομίζει και κέρδος από την κλοπή του (π.χ η εταιρία θα πουλήσει άλλο μοντέλο, η ασφαλιστική εταιρία πουλάει είδη την κλοπή του......κ.α.) ακόμα και η εταιρίες αντικλεπτικών θα σας πουλήσουν αντικλεπτικό για το επόμενο σας αυτοκίνητο.

Ο επίδοξος κλέφτης του αυτοκινήτου σας δεν θα δυσκολευτεί καθόλου με πρόχειρα και επιπόλαια κόλπα όπως διακόπτη για το μπλοκάρισμα της αντλίας ή να διακόψετε με ρελέ τα CanBus της OBD θύρας .... Πολύ φτηνά κόλπα που το μόνο που μπορούν να σας προσφέρουν είναι δυσλειτουργία του οχήματος σας και αρκετά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν ότι το κόστος ενός αντικλεπτικού και η εγκατάσταση του ορίζετε από το πόσο εσείς θεωρείτε αναγκαίο το αυτοκίνητο σας.

Η απάντηση στην ερώτηση ότι όλα κλέβονται, είναι ό χρόνος που όλα κλέβονται... και σίγουρα μέχρι σήμερα δεν έχετε δει κάποιον κλέφτη στο δρόμο να τον έχει πιάσει το ξημέρωμα και να προσπαθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο...

Αξίζει τέλος να παρακολουθήσετε κάποια Video Που είναι στο διαδίκτυο για το πως κλέβονται τα αυτοκίνητα